Tweet

Голямото раз/минаване

Автор: Румен Русинов » Назад към всички фейлетони

 

Отървахме се тоя път! Като на майтап!То, ние, и най-сериозните неща си ги имаме за няма нищо. Размина ни се на косъм, мамка му. Ааа не бивашеее! Едно крайно решение си беше на световните проблеми. Наплашиха ни до смърт, че и на горе. Шашнаха ни с черни сценарийчета за Апокалипсиса и Армагедона. То потопи, то метеори, то черни дупки. Сякаш другите черни дупки да не ни смучат и приживе.

И как хленчим, бе!Я вземете пример от Жорж Ганчев. Бала, бала, бала, (ала –бала), бала, бала,бала бамба (бомба).  Ей така се посреща един готин край. На немотията, на демократическия комунизъм, на демо(н)монархията, анархията, синята идея (къде я?).

Най-доволни обаче останаха лихварите-частни (честни) и държавни. Те сладичко потриваха ръчици. Хайде на кредитите!!! Безплатно е… Вересия….Веднъж се живее…Веднъж се мре…За щяло и за нещяло. Промоция, да му е.а майката. И ние, нали сме балканци, по-балами, ама хитри, по келепира, демек, грабим с шепите. Я камилата, я камиларя, казва мъдрият наш народ. И хич не се замисля, ако не дай си Боже оцелеят и двете. Е, тогава да ти е як гърбът, че и по-надолу.

Ние и преди тия мошеници, часовникари на маите си го бяхме ударили на живот. Като за последно. Ошашавихме се хептен. Решихме да отпразнуваме Краят както подобава. До откат. Ама, те, мъките човешки, край нямали. Особено тук, на Балканите (истинското им име вече е Прее.аните). Хукваме да взимаме кредити значи- за плюскане, за омари, за Дон Периньон, за СПА-МА, за екзотични дестинации-маниации (друго си е да ритнеш камбаната в Букет-Мукет или Абу Даби).

Някои лелки пък и за пластични интервенции теглиха, за да се представят като Бранджелина Джоли или Черната Патка. Пред Свети Петър. И вземаме, вземаме, грабим… Голям майтап, Уили. Е, насмяхме се и… насрахме се. Без през малкото ни мозъче да минава грозната, реална, като неумираща тъща мисъл, че кредиторите са бетер хлебарки- оцеляват!

Потопи, лави, ледникови периоди (виж- комунизъм) метеорити- те пак са тук, като комунистите и мутиралите им в едри капиталисти потомци.  Като едно комунистическа идея, пременила се в народна носия. И сега к`во пра`им сред поредния ербаплък? Искат да им връщаме. Че и с лихвите, мамка им еврейскокомунистическодемократична, к`вото и произведение да си. То, т`ва е хубавото на играта, бе хора. Три дни яли, пили и се веселили. После тропвали хорце, гризнали дръвце. И к`во хорце само. Помогни ми, мила мамо. (Има се предвид Божата майка, щото нашите, с дянковите пенсии само за кафе ни дават). И ние- хъката-мъката: как тъй? Откъде да ги вземем? Ядохме, пихме и се веселихме. Нищо лошо не направихме, Бойко. На гърците що им ги опрощават? Хазартна нация сме. Човекът го и написа- „Пиянството на един народ” (Глава от едно друго „Под игото”).

С две думи: заложихме на маите. Лапахме! Краят не дойде- на нищичко! Заемите останаха! Агонията ще е дългичка. До следващата прогноза. Така е в покера. Византийските номера у нас не минават, бе да го е.а.

Събуди се, българино!

Бала, бала, бала, бамбааааа, балама…

Tweet