Tweet

Пий една вода

Автор: Мария Николова » Назад към всички фейлетони

Добре дошли в предаването “Игри на късмета – България”! Тук ще се сблъскате с най- реалното нещо – живота на нормалния българин. Всичко зависи от интелигентността ви и, разбира се, късмета ви. Ситуациите, в които ще попадате, ще се определят от сектор от колелото на късмета. И, понеже имате свободна воля, ще имате право на избор. От този избор ще зависи изходът от дадена ситуация.

Завъртете колелото, Участник 1. Сектор 13 – Получавате съобщение: “Дължите сумата от 487 лева по задължения към телеком Жужу. Дайте парите веднага”. Какво ще направите,

Участник 1? Не, недейте да ми спорите. Нямали сте били никога договорни отношения с тази фирма ли? Това не ни интересува. Имате два варианта на избор:

а) Ще си платите.

б) Няма пък да плащате. Ако сте избрали вариант а):

Взимате кредит – от най-хубавите, високолихвени. Отивате да търсите офиса на хорицата, на които трябва да платите. Докато обикаляте, разбирате че такъв офис няма. Пийте една студена вода и обратно на работа, че този кредит кой ще го връща!

Ако сте избрали вариант б):

Един ден разбирате, че възрастните ви родители са платили от скромните си пенсии, за да покрият задълженията ви. Пиете една студена вода и решавате да им върнете парите. Докато лекарите мерят кръвното на Участник 1, нека да минем към следващия участник.

Сектор 4 – Вие сте млада жена с направление от личния лекар по клинична пътека 1000763 –

преглед на простатата. При какъв специалист ще отидете?

а) При гинеколог. б) При уролог.

Вариант а): Гинекологът е силно разтревожен от загрижеността ви за несъществуваща простата. Докато чакате да дойде психиатърът, пиете вода. Май сте прегряла.

Вариант б): Урологът е потресен не само от липсата на простата у вас, но и от липсата на други мъжки полови органи. Изписва ви един куп хормони и да знаете, че сигурно всичко е от бъбреците. Пийте повече течности.

Докато пристигне водоноската за Участник 2, нека третият участник завърти колелото. Сектор 6 – Ще пътувате от провинциален град за София в горещ летен ден. Отивате на държавната автогара (не на частната – вие обичате държавата), и питате една женица, скрита зад стъкло, бюро и микрофон, кога е следващият автобус за София. Женицата ви гледа стреснато, явно нейната работа е да се крие, а не да дава информация. Вместо това едър младеж ви посочва возило, чийто шофьор крещи на жена, която също крещи. Става дума за изгубен чувал с корнишони. Жената си отива, когато става ясно, че чувалът е в автобус, който изобщо не спира в този град. Когато понечвате да си купите билет, шофьорът ви пита дали носите краставици. Какво ще отговорите?

а) Да. б) Не.

Вариант а): “Писна ми от вас с тия краставици.” – крясва шофьорът. Няма да ви качи. Пийте една вода за успокоение.

Вариант б): Шофьорът е доволен и ви продава билет на половин цена. Мислите си, че е заради краставиците. Нищо подобно – просто автобусът няма климатик. Бая вода ще изпиете по време на пътуването.

Хайде, за днес трима участници са достатъчно. Какво? Награди ли? Я що вода изпихте!

Tweet