Церемония за връчване на наградите – „Игри на късмета” 2012г.

На стилна церемония в „Клуб Студио 5” в НДК вчера бяха наградени авторите на трите най-добри фейлетона в конкурса, организиран от Евробет „Игри на късмета”2012г.

Според единодушното мнение на журито първа награда спечели Христо Джелебов за фейлетона „Когато късметът спря пред вратата ти”. На второ място е Николай Драганов с „Печелившият номер”, а трета награда взе Преслав Ганев за „Тринайсетият ден”.

От всички 292 текста, получени за участие в конкурса, експертното жури в състав: Михаил Вешим, София Несторова и Олга Тодорова отличи 30 текста, които са публикувани в сборник, издаден от издателство „Жанет 45”.

Вечерта на награждаването събра голяма част от участниците в конкурса. Те се насладиха на артистичното изпълнение на актьорите Милен Миланов, Гергана Данданова и Мирослав Косев, които представиха пред гостите трите наградени фейлетона.

Главният редактор на в.”Стършел” и член на журито Михаил Вешим обясни: „Ние дадохме предимство на текстове, в които усмивката надделява над скуката, а оригиналното над баналното. Нищо че някои от тях не са фейлетони в учебникарския смисъл на понятието”.

Олга Тодорова, член на журито на конкурса и основен двигател на проекта, символично предаде щафетата на новия управител на Евробет Красен Хинков, който да продължи и затвърди мисията на компанията в подкрепа на българското изкуство.

Управителят на Евробет – Красен Хинков заяви: „Дългосрочната ни политика е да подкрепяме именно културни проекти. Ние ще продължим да работим в тази посока, защото вярваме, че това е правилният път.”