Жури

София Несторова

Родена на 06.10.1955 г. в гр. Казанлък. От 1962 г. живее в Пловдив.

1978 г. – завършва Славянска филология в СУ „Св. Климент Охридски”.

1978–1996 г. – работи като специалист „Културна дейност” в Управление „Старинен Пловдив”.

1996–1998 г. – основава и ръководи Галерия „Стръмна” в Стария град;

1998–2003 г. – сътрудничи в Бюро преводи; работи „на парче” за различни издателства и вестници.

От 2003 г. е редактор в ИК „Жанет 45” – Пловдив.

Превежда и редактира от чешки и руски език.

Автор е на книгите:

Нейни стихове са включени в:

Михаил Вешим

Михаил Вешим е роден на 17.09.1960 г. в София. Завършил е журналистика в СУ ”Кл.Охридски”.Сменил много професии, но само на едно работно място. От 1982 г. работи в редакцията на вестник “Стършел”, където е бил момче за всичко, доставчик на качествен алкохол, организатор на гуляи и шофьор на главния редактор. В момента е главен редактор и шофьор на самия себе си. В извънработно време е успял да напише хиляди фейлетони, стотици разкази, петнайсетина книги  и няколко биографични бележки от тоя род.

По-известни са сборниците с разкази”Австрийците идват”, “Стари хипари”, “Повелителят на осите”, както и романите “Английският съсед” и “Нашингтон”. Негови разкази и фейлетони са превеждани на други езици, за да разсмиват други страни и народи.

Олга Тодорова

Олга Тодорова е управител на „Евробет”ООД. Започва професионалната си дейност, като анализатор на база данни в БРВ „Нефт и газ”. От 1999 до 2002 г. организира износа на български медикаменти за руския пазар. Следващите 4 години развива собствен бизнес. От средата на 2006 г. започва работа като административен директор в „Евробет”, а от януари 2008 г. става управител на компанията. Завършила е  „Стопанско управление” в СУ „Св. Климент Охридски”, а в момента защитава докторантура в Университета по Библиотекознание и Информационни технологии. Темата на дисертационната работа е „Модели за сигурност при комуникационните и информационни системи в развлекателната индустрия (хазарт и игри на щастието).”